Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i chili. Uformować kopczyk, zrobić dołeczek, wybić jajko. Wymieszać nożem, po czym dolać tyle wody, by powstało dość gęste ciasto (jak na pierogi). Zrobić gruby wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na cienkie placki. Usmażyć na suchej, gorącej patelni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...
Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...