Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 1/2 godziny. Smażyć na teflonowej patelni - z obu stron, na złoty kolor (do smażenia najlepsze jest sklarowane masło).
Podawać z nadzieniem serowym (biały ser przetrzeć przez sito, posłodzić, dodać śmietankę) i truskawkami, ew. z gotowym kremem czekoladowym lub dżemem. Dekorować bitą śmietaną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Dziecka Ewa Wachowicz zrobi naleśniki. Zademonstruje też...
Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...
Wytrawne babeczki z boczkiem...