Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Lemoniada ogórkowa

Opis przygotowania

Do karafki z wodą wrzucić 2 pokrojone w grube plastry ogórki. Dodać sok z połowy limonki. Resztę obrać ze skórki i wrzucić do naczynia. Posłodzić syropem miętowym. Dorzucić listki melisy i mięty. Zmiksować.

Dodać miętę i kilka plasterków ogórka. Wrzucić lód i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 546
Ewa gotuje - odc. nr 546

Jesienią 2025 roku w „Ewa gotuje” będzie dużo produktów, które...

 

Podobne przepisy

Chleb czosnkowy

Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...

Choripan

Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...

Sałatka do ryby

Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...

Racuchy

Dzieciaki uwielbiają te placuszki!

Wróć do listy przepisów