
Smalec rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojoną w piórka cebulę. Pod koniec dorzucić drobno posiekany czosnek. Na środku patelni zrobić miejsce i wsypać kumin, cynamon, chili i paprykę. Wymieszać i podgrzewać przez chwilę. Dodać mięso mielone i usmażyć na mocnym ogniu. Przyprawić solą i pieprzem.
Złożyć tacos. Do każdej łódeczki dać 2 liście sałaty, plaster pomidora, wołowinę, 2 plastry awokado (wcześniej warto skropić sokiem z cytryny), plasterek papryczki chili i kleks śmietany. Udekorować kolendrą. Jeśli używamy tortilli, to placki trzeba wcześniej podgrzać na suchej patelni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...
Sfermentowana herbata o prozdrowotnych właściwościach!
Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią bura ...