Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tartaletki z wędzonym karpiem

Opis przygotowania

Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty i wykleić nimi metalową foremkę na muffinki, ale odwróconą do góry dnem (w ten sposób, żeby ciasto nie stykało się ze sobą). Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno posiekać. Wrzucić do miski. Dodać niewielkie kawałki karpia – starannie obrane z ości. Dorzucić posiekany koperek i skórkę otartą z cytryny. Dodać serek połączony z odciśniętym chrzanem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać.

Farsz nałożyć do koszyczków z ciasta francuskiego. Udekorować ćwiartkami pomidorków koktajlowych, pokrojonymi oliwkami oraz kaparami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 531
Ewa gotuje - odc. nr 531

Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...

 

Podobne przepisy

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Wróć do listy przepisów