Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jabłka kiszone

Opis przygotowania

Jabłka ułożyć w słoiku, przekładając je liśćmi wiśni i porzeczki. Między owocami umieścić kilka kawałków kory cynamonu oraz kilka goździków.

Zalać wodą z solą i miodem (jeśli nie mamy filtrowanej, to trzeba ją zagotować i wystudzić). Docisnąć, zamknąć i odstawić.

Po 2 tygodniach wynieść do spiżarni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 399
Ewa gotuje - odc. nr 399

Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...

 

Podobne przepisy

Tatar z łososia

Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...

Mus śliwkowy z kakao

Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...

Sos miętowo-czosnkowy

Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Wróć do listy przepisów