Warunkiem smakowitości potrawy jest dobry i świeży pstrąg. Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wewnątrz oprószyć solą. Pomarańczę umyć równie dokładnie, pokroić na półplasterki (dość grube). Do każdego rybiego „brzuszka" włożyć 2-3 pomarańczowe półplasterki i kilka gałązek mięty. Mięta daje świeżość, a pomarańcza nutę słodyczy.
Pstrąga ułożyć na folii aluminiowej i zrobić szczelną paczuszkę. Tak przygotowaną rybę ułożyć na tacce do grillowania i umieścić na ruszcie. Paczuszki powinny spoczywać nad żarem przez około pół godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...
Z modną pianką!
Przysmak z Holandii!
Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...