Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka siódemka

Opis przygotowania

Uwaga: wszystkie składniki układamy warstwami. Sałatę lodową poszarpać do miski, dodać pokrojone na kawałki łodyżki selera naciowego i posiekany szczypiorek. Majonez wymieszać z cukrem (dobrze rozetrzeć). Dodać do miski. Posypać rozmrożonym i odsączonym groszkiem. Dodać ser żółty - starty na tarce.

Plastry bekonu przesmażyć na patelni. Odsączyć na papierowym ręczniku. Ułożyć na serze.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 157
Ewa gotuje - odc. nr 157

Łosoś, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...

 

Podobne przepisy

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Salsa paprykowa

Na ostro!

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Wróć do listy przepisów