Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i jajkiem. Połączyć z mąką wymieszaną z płatkami i proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, orzechy i skórkę pomarańczową. Wyrobić ciasto, ewentualnie schłodzić w zamrażalniku (10 minut).
Z ciasta zrobić kulki wielkości orzecha włoskiego, położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę przycisnąć lekko dłonią lub widelcem. Piec przez 15-20 minut w temp. 150 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon na szparagi w pełni, więc Ewa przygotuje krem z zielonych oraz szparagi...
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Biszkopt z galaretką i bananem;-)
Placek z warzywem i lukrem z limoncello...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...