M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Zrobić dołeczek, wybić jajka. Wlać wodę i olej. Wymieszać nożem, po czym rękoma wyrobić ciasto. Przykryć i zostawić na chwilę, by odpoczęło. W tym czasie przygotować niewielki paseczki z wróżb± (najlepiej, aby różniły się od siebie).
Ciasto podsypać m±k± i rozwałkować na grubo¶ć ok. 3 mm. Wyci±ć kr±żki (pier¶cieniem lub literatk±). Na każdym położyć złożon± karteczkę z wróżb± i zlepić tak, jak pierogi (można lekko wygi±ć, by powstały rogaliki – wówczas warto umie¶cić je na brzegu miski i naci±gn±ć rogi).
Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek w cało¶ci inspirowany kuchni± chińsk±. Jako pierwsze danie Ewa...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...
M±kę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. P ...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wod±, postawić na ogniu, aż się r ...