Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tort czekoladowo-kokosowy

Opis przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do 3 tortownic o średnicy 24 cm (dno każdej formy wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłuścić i oprószyć bułką tartą). Piec 20-25 minut w temp. 180 st. C.

Mleko zagotować, posłodzić i podgrzewać jeszcze 2-3 minut. Dodać kokos i gotować kolejne 5 minut. Ostudzić.

Masło utrzeć, połączyć z masą kokosową. Na końcu dodać kieliszek spirytusu.

Przełożyć placki (zostawiając odrobinę masy na wykończenie wierzchu i rantu tortu). Udekorować wiórkami kokosowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 21
Ewa gotuje - odc. nr 21

Ponieważ w maju drugoklasiści przystępują do I Komunii Świętej, a w polskich...

 

Podobne przepisy

Szpajza

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...

Muffiny z bananem

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...

Kogel-mogel z owocami

Socjalistyczna odpowiedź na zabaglione...

Sernik na czekoladowym cieście

Mąkę, proszek i kakao przesiać na stolnicę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ...

Wróć do listy przepisów