Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Serownik-murzynek

Opis przygotowania

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i żółtka. Wymieszać. Poł±czyć z pian± ubit± z białek.

Z podanych składników zrobić masę. Do sera dodać masło, żółtka, cukier, m±kę i proszek do pieczenia. Wymieszać z pian± z białek.

Ciasto przełożyć do foremki - na wierzchu rozłożyć masę serow± (formuj±c kilka okr±głych, stykaj±cych się ze sob± „placuszków"). Piec przez około 50 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 132
Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

Żabie oczka

M±kę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...

Crostata

M±kę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Owoce w waflach

Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...

Ciasto z suszonymi ¶liwkami

Na kruchym spodzie...

Wróć do listy przepisów