Zrobić zaczyn. Mleko wlać do rondelka. Dodać masło. Posłodzić. Podgrzać, ale nie gotować. Wkruszyć drożdże. Wymieszać i odstawić na 30 minut.
M±kę przesiać do miski. Zrobić dołeczek, wybić jajka. Wlać zaczyn. Wymieszać łyżk±. Następnie rękoma wyrobić ciasto. Przykryć i zostawić do wyro¶nięcia na godzinę.
Przygotować nadzienie. Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Wybić 1 jajko. Posłodzić. Dodać ¶mietanę i ekstrakt waniliowy.
Z ciasta ulepić kulę i przełożyć na blachę wy¶cielon± papierem do pieczenia. Rozci±gn±ć podobnie jak na pizzę, robi±c duży placek. Dookoła uformować niewielki brzeg. Nałożyć farsz. Posmarować roztrzepanym jajkiem i odstawić na 15 minut.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Cisza, spokój, zapach ziół i owce na hali. Tym razem Ewa odwiedzi Tatry...
M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać m±kę krupczatkę...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...
M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...