Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placuszki z mąki kasztanowej

Opis przygotowania

Mąkę wsypać do miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier puder i sól.

Jajka wybić do drugiej miski i dobrze zmiksować. Porcjami wsypać mąkę z dodatkami i wlać mleko. Zmiksować. Uperfumować pastą waniliową i jeszcze raz zmiksować.

Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim niewielkie placuszki (z obu stron).

Podawać od razu – z miodem i świeżymi owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 529
Ewa gotuje - odc. nr 529

Jedną z bardziej lubianych przez nas kuchni jest bez wątpienia kuchnia...

 

Podobne przepisy

Pieczone banany

Prościej już się nie da...

Szarlotka bez jajek

Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...

Mazurek

Wielkanocna klasyka!

Krem brulee

Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...

Wróć do listy przepisów