Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placuszki z mąki kasztanowej

Opis przygotowania

Mąkę wsypać do miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier puder i sól.

Jajka wybić do drugiej miski i dobrze zmiksować. Porcjami wsypać mąkę z dodatkami i wlać mleko. Zmiksować. Uperfumować pastą waniliową i jeszcze raz zmiksować.

Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim niewielkie placuszki (z obu stron).

Podawać od razu – z miodem i świeżymi owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 529
Ewa gotuje - odc. nr 529

Jedną z bardziej lubianych przez nas kuchni jest bez wątpienia kuchnia...

 

Podobne przepisy

Sernik dyniowo-imbirowy

ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...

Panna cotta z galaretką z espresso

A do tego sos krówkowy!

Rogaliki z nadzieniem bananowym

Z ciasta francuskiego;-)

Sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...

Wróć do listy przepisów