/ Przepisy / Gruszki na cieście francuskim

Opis przygotowania

Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów.  Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.

Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 432
Ewa gotuje - odc. nr 432

Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...

 

Podobne przepisy

Szpajza

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...

Ciasteczka wyśmienite

Cukierniczy symbol Krakowa!

Tort komunijny chałwowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...

Biszkopt z jabłkiem

Żółtka oddzielić od białek. Białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...

Wróć do listy przepisów