Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto z jabłkami w pianie

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Posolić, dodać połowę ksylitolu i posiekać.

Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto. Włożyć do zamykanego pojemnika i na 30 minut wstawić do lodówki.

Jabłka pokroić w kostkę, gniazda nasienne usunąć. Wsypać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dosypać resztę ksylitolu. Delikatnie zmiksować.

Zimne ciasto zagnieść i rozwałkować. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Nakłuć widelcem.

Do jabłek dodać pianę. Wymieszać i przełożyć na ciasto. Wyrównać. Posypać płatkami migdałów.

Wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 399
Ewa gotuje - odc. nr 399

Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...

 

Podobne przepisy

Jagodzianki

Przebój polskiej plaży;-)

Sernik jaglany z wiśniami

Na herbatnikach;-)

Sorbet arbuzowo-malinowy

Idealny na upały;-)

Keks

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...

Wróć do listy przepisów