Mąkę przesiać do miski. Dodać proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, drobno zmielony ksylitol, miękkie masło i jajko. Zmiksować.
Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej drobno poiekane orzechy włoskie. Ponownie wyrobić, następnie rozwałkować. Placek jasny ułożyć na placku ciemnym. Zwinąć jak roladę. Pokroić na krążki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa upiecze domowy chleb na drożdżach i wyjątkowo zdrowej...
Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Japońskie kulki ryżowe;-)
Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...
Owoce na ciepło.