Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowe babeczki

Opis przygotowania

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Dorzucić pokrojoną czekoladę i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć do foremek.

Piec w temp. 160 st. C przez 35 minut. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 151
Ewa gotuje - odc. nr 151

Dziś Ewa Wachowicz zaprasza na tradycyjną kuchnię polską. Będzie gęsina,...

 

Podobne przepisy

Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Banany grillowane

Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdjąć z ruszt ...

Batoniki kokosowe

Po treningu...

Chlebek bananowy

Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!

Wróć do listy przepisów