/ Przepisy / Domowe babeczki

Opis przygotowania

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Dorzucić pokrojoną czekoladę i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć do foremek.

Piec w temp. 160 st. C przez 35 minut. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 151
Ewa gotuje - odc. nr 151

Dziś Ewa Wachowicz zaprasza na tradycyjną kuchnię polską. Będzie gęsina,...

 

Podobne przepisy

Baba z makiem

Obowiązkowa na wielkanocnym stole!

Mus czekoladowy

W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...

Migdałowa śnieżynka

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...

Piernik kawowy

Do zrobienia tuż przed pierwszą gwiazdką;-)

Wróć do listy przepisów