
Do garnka wlać cydr oraz sok z pomarańczy (warto przecedzić go przez sitko). Wrzucić goździki i cynamon. Posłodzić i zagotować. Zdjąć z kuchenki i wsypać żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Do słoiczków włożyć kawałki obranego jabłka. Zalać tężejącą galaretką. Zakręcić i schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zmuszona jest zorganizować domówkę, na którą wprosiła się...
Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Z truskawkami i truskawkowym sosem!
Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao ...