Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Galaretka z cydru

Opis przygotowania

Do garnka wlać cydr oraz sok z pomarańczy (warto przecedzić go przez sitko). Wrzucić goździki i cynamon. Posłodzić i zagotować. Zdjąć z kuchenki i wsypać żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Do słoiczków włożyć kawałki obranego jabłka. Zalać tężejącą galaretką. Zakręcić i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 329
Ewa gotuje - odc. nr 329

Tym razem Ewa zmuszona jest zorganizować domówkę, na którą wprosiła się...

 

Podobne przepisy

Amerykańskie babeczki

W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...

Ciasteczka ryżowe

Z konfiturą i migdałami...

Tort hiszpański

Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...

Kurczak limonkowy z salsą

Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...

Wróć do listy przepisów