Jajka wybić do miski. Zmiksować z cukrem i cukrem trzcinowym. Uperfumować mi±ższem z laski wanilii. Wsypać m±kę i m±kę kokosow±. Wlać wodę i olej. Dobrze wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostok±tnej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±. Ciasto wyrównać, a na wierzchu ułożyć jeżyny i borówki.
Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. W razie potrzeby zostawić jeszcze w piecu na 5-10 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na pocz±tku jesieni szlaki s± pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
M±kę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i ¶mietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Z owocami!
M±kę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...