
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cienkim strumieniem olej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i powoli dodać do ciasta. Na samym końcu wsypać cukier waniliowy. Przelać do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Do 3 białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, utrwalić 1/2 szklanki cukru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i wylać na ciasto.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Dekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dziś Ewa Wachowicz zabierze nas w świat kuchni meksykańskiej. Jako danie...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Z polewą czekoladową;-)
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...