Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cienkim strumieniem olej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i powoli dodać do ciasta. Na samym końcu wsypać cukier waniliowy. Przelać do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Do 3 białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, utrwalić 1/2 szklanki cukru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i wylać na ciasto.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Dekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dziś Ewa Wachowicz zabierze nas w świat kuchni meksykańskiej. Jako danie...
Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć ze sto ...
Na deser lub słodki obiad;-)
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...
Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)