Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jajka po szkocku

Opis przygotowania

Mięso przyprawić drobno posiekanym rozmarynem, papryką, gałką muszkatołową i bardzo drobno pokrojonymi filecikami z sardeli (anchois). Wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.

Masę podzielić na 6 części. Mięsem obtoczyć jajka ugotowane na twardo. Oprószyć bułką tartą i usmażyć w głębokim tłuszczu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 477
Ewa gotuje - odc. nr 477

Wielka Sobota, więc potrawy będą świąteczne! Zresztą nie tylko potrawy,...

 

Podobne przepisy

Łazanki po góralski

W stylu włoskiej lasagne;-)

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...

Kogut w śmietanie duszony

Koguta podzielić na kawałki, oprószyć solą i grubo mielonym pieprzem, zostawić na pół ...

Fricando

Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...

Wróć do listy przepisów