Mięso przyprawić drobno posiekanym rozmarynem, papryką, gałką muszkatołową i bardzo drobno pokrojonymi filecikami z sardeli (anchois). Wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.
Masę podzielić na 6 części. Mięsem obtoczyć jajka ugotowane na twardo. Oprószyć bułką tartą i usmażyć w głębokim tłuszczu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielka Sobota, więc potrawy będą świąteczne! Zresztą nie tylko potrawy,...
Sos do makaronu z... cebuli? Ależ oczywiście;-)
Wrzątek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić makaron i ugotować al dente (4 minuty).Czo ...
Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...
Znane też jako makówki;-)