Mięso przyprawić drobno posiekanym rozmarynem, papryką, gałką muszkatołową i bardzo drobno pokrojonymi filecikami z sardeli (anchois). Wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.
Masę podzielić na 6 części. Mięsem obtoczyć jajka ugotowane na twardo. Oprószyć bułką tartą i usmażyć w głębokim tłuszczu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielka Sobota, więc potrawy będą świąteczne! Zresztą nie tylko potrawy,...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...
Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...