/ Przepisy / Grillowane roladki z pstrąga

Opis przygotowania

Szparagi przepłukać. Odłamać zdrewniałe końcówki i zblanszować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Po obgotowaniu zahartować w wodzie z lodem.

Boczek pokroić w grube plastry i rozbić jak kotlety schabowe. Filety przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Musztardę wymieszać z miodem.

Plastry boczku posmarować musztardą z miodem. Na każdym kawałku ryby ułożyć po 2-3 szparagi. Zrolować i zawinąć w boczek. Spiąć szpilkami do zrazów. Upiec na grillu.

Sałatę przełożyć do miski. Dodać filety z cytrusów i pokrojoną paprykę oraz buraczki. Tuż przed podaniem wlać winegret (składniki wystarczy połączyć w słoiczku) i wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 450
Ewa gotuje - odc. nr 450

Przed nami długi majowy weekend, a co za tym idzie start sezonu grillowego....

 

Podobne przepisy

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Fish pie

Zapiekanka po angielsku;-)

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Wróć do listy przepisów