Z pancetty odciąć skórę, boczek pokroić w kostkę. Skórką natrzeć rozgrzewającą się patelnię. Gdy tłuszcz się wytopi dorzucić pancettę i usmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przełożyć na patelnię z boczkiem i cebulą. Zetrzeć ser. Wlać chochlę gorącej wody z makaronu. Wymieszać. Posypać posiekaną pietruszki i od razu podawać. Udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)
Wrzątek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić makaron i ugotować al dente (4 minuty).Czo ...