Z pancetty odciąć skórę, boczek pokroić w kostkę. Skórką natrzeć rozgrzewającą się patelnię. Gdy tłuszcz się wytopi dorzucić pancettę i usmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przełożyć na patelnię z boczkiem i cebulą. Zetrzeć ser. Wlać chochlę gorącej wody z makaronu. Wymieszać. Posypać posiekaną pietruszki i od razu podawać. Udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...
Mięso pokroić na plastry, przykryć folią spożywczą, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć ...
Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...
Mięso oczyścić z błon i obkroić. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu...
Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...