Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z jogurtu

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i przełożyć do tortownicy. Nakłuć widelcem i podpiec w temp. 180 st. C.

Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Wsypać budyń. Dodać jogurty i delikatnie zmiksować. Dorzucić rodzynki (omączone, by nie opadły na dno). Wymieszać i nałożyć na wystudzone ciasto. Wyrównać.

Piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Po upieczeniu zostawić na 30 minut w wyłączonym piekarniku. Gdy sernik wystygnie udekorować cukrem pudrem i plasterkami limonki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 499
Ewa gotuje - odc. nr 499

Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...

 

Podobne przepisy

Tarta dwukolorowa z truskawkami

Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...

Ciasteczka orzechowe

Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...

Ciasteczka ryżowe

Z konfiturą i migdałami...

Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Wróć do listy przepisów