
Mięso wystudzić i oddzielić od kości. Zmielić w maszynce – wraz z wątróbką usmażoną z cebulą na maśle oraz skórą z kaczych udek. Pod koniec dodać grzyby i warzywa z rosołu – pora, cebulę i marchewkę. Zalać rosołem. Przyprawić majerankiem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posolić i wyrobić.
Przełożyć do słoiczków. Zapiec w piekarniku (100 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...
Czekadełko przed daniem głównym;-)
Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać p ...
W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą ...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...