Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pasztet w słoiku

Opis przygotowania

Mięso wystudzić i oddzielić od kości. Zmielić w maszynce – wraz z wątróbką usmażoną z cebulą na maśle oraz skórą z kaczych udek. Pod koniec dodać grzyby i warzywa z rosołu – pora, cebulę i marchewkę. Zalać rosołem. Przyprawić majerankiem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posolić i wyrobić.

Przełożyć do słoiczków. Zapiec w piekarniku (100 st. C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 461
Ewa gotuje - odc. nr 461

W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...

 

Podobne przepisy

Smarowidło z Jaśka

Doskonałe z chlebem i kiszonym ogórkiem!

Sos cytrynowy

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...

Podpłomyki

Świetnie smakują z oliwą i octem balsamicznym!

Chałka w jajku

Inaczej zwana tostem francuskim lub bardziej swojsko chlebojajem...

Wróć do listy przepisów