Mięso wystudzić i oddzielić od kości. Zmielić w maszynce – wraz z wątróbką usmażoną z cebulą na maśle oraz skórą z kaczych udek. Pod koniec dodać grzyby i warzywa z rosołu – pora, cebulę i marchewkę. Zalać rosołem. Przyprawić majerankiem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posolić i wyrobić.
Przełożyć do słoiczków. Zapiec w piekarniku (100 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...
Oliwki odcedzić z zalewy, przełożyć do miski, dodać mozzarellę (najlepiej w kulkach). ...
Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ...
Znakomity dodatek do pieczywa!
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...