
M±kę przesiać do miski. Zrobić dołeczek. Wkruszyć drożdże, dodać cukier, wlać ciepłe mleko. Delikatnie zamieszać, przykryć i zostawić w cieple na 15-20 minut.
Po tym czasie dodać purée z dyni (wystarczy j± upiec i zmiksować, Hokkaido nie trzeba obierać). Wybić jajko. Przyprawić imbirem, cynamonem i sol±. Wlać roztopione masło, dodać skórkę otart± z pomarańczy. Wyrobić. Przykryć i odstawić do wyro¶nięcia.
Po 1 ½ godziny ciasto przełożyć na posypan± m±k± stolnicę. Zagnie¶ć. Ulepić 12 bułeczek. Ułożyć na blasze piekarnikowej z papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 30 st. C. Gdy bułeczki urosn± podnie¶ć temp. do 180 st. C i piec przez 20-25 minut.
Wystudzić i polukrować. Podawać z konfitur± z pomarańczy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W zdrowej kuchni nie może zabrakn±ć warzyw – co wcale nie oznacza,...
M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcze¶niej wstawić słoik do m ...
M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...
Na oleju rzepakowym...