Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gruszki na cieście francuskim

Opis przygotowania

Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów.  Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.

Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 432
Ewa gotuje - odc. nr 432

Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...

 

Podobne przepisy

Tarta czekoladowa z gruszkami

Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...

Rogale świętomarcińskie

Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć ze sto ...

Wieniec drożdżowy z serem

Drożdżówka cudnie zapleciona;-)

Karnawałowe rurki z kremem

Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...

Wróć do listy przepisów