Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów. Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.
Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
Rurki z Sycylii;-)
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...