Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów. Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.
Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...
Z sosem malinowym;-)
Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)
Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód. Zdjąć z ognia, dać przyp ...