Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów. Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.
Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Jajka na... słodko? Czemu nie!
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę...