Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Naleśniki z jajem i serem żółtym

Opis przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Wybić jajka, wlać mleko. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym. Zmiksować. Wlać wodę – do takiej konsystencji, by uzyskać ciasto naleśnikowe.

Patelnię natłuścić masłem. Rozgrzać. Wlać pierwszą porcję ciasta i usmażyć naleśnik – z obu stron. W podobny sposób przygotować kolejne, przy czym patelni nie trzeba już smarować tłuszczem.

Na maśle klarowanym zrobić jajka sadzone. Przyprawić solą i pieprzem.

Na środku każdego naleśnika umieścić złożony na pół plasterek sera. Na serze położyć jajko sadzone. Udekorować szczypiorkiem. Boki złożyć do środka, częściowo przykrywając białko.

Można udekorować kiełkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 427
Ewa gotuje - odc. nr 427

Tym razem Ewa ugotuje pożywną zupę jarzynową z szarpaną wieprzowiną. Następnie...

 

Podobne przepisy

Gęś nadziewana

Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...

Kurczak w czerwonej paście curry

Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Wróć do listy przepisów