/ Przepisy / Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Opis przygotowania

Polędwiczki podzielić na dwie mniej więcej równe części. Każdą naciąć i rozłożyć. Przyprawić solą i kolorowym pieprzem.

Na patelni roztopić masło i zezłocić na nim drobno posiekany czosnek. Dorzucić rozmrożony i odciśnięty szpinak. Wymieszać i dusić przez chwilę. Dodać pokrojone pomidory. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć na mięso. Złożyć, spiąć szpadkami do zrazów i obsmażyć z każdej strony na klarowanym maśle. Zalać śmietanką. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Przykryć i dusić do miękkości.

Podawać z sosem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 415
Ewa gotuje - odc. nr 415

Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...

 

Podobne przepisy

Indyk w wermucie

Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...

Fondue

Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)

Zapiekanka po irlandzku

Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...

Pstrąg na sałacie

Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...

Wróć do listy przepisów