/ Przepisy / Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Opis przygotowania

Polędwiczki podzielić na dwie mniej więcej równe części. Każdą naciąć i rozłożyć. Przyprawić solą i kolorowym pieprzem.

Na patelni roztopić masło i zezłocić na nim drobno posiekany czosnek. Dorzucić rozmrożony i odciśnięty szpinak. Wymieszać i dusić przez chwilę. Dodać pokrojone pomidory. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć na mięso. Złożyć, spiąć szpadkami do zrazów i obsmażyć z każdej strony na klarowanym maśle. Zalać śmietanką. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Przykryć i dusić do miękkości.

Podawać z sosem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 415
Ewa gotuje - odc. nr 415

Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...

 

Podobne przepisy

Klopsiki i ziemniaki po szwedzku

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...

Placki z kiszonej kapusty

Bieszczadzkie fuczki

Kapsalony

Przysmak z Holandii!

Klopsy zapiekane z ziemniakami

Z sosem pomidorowym;-)

Wróć do listy przepisów