Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kasza gryczana kiszona

Opis przygotowania

Kaszę wsypać do 2 litrowego słoika. Dorzucić pokrojony w plastry czosnek (na przemian z kaszą) i zalać przegotowaną wodą (ok. 1 ¼ l), zostawiając 2-3 cm luzu. Zakręcić. Przez pierwsze dni fermentacji codziennie odkręcać słoik. Kasza będzie gotowa po 2-3 tygodniach.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 404
Ewa gotuje - odc. nr 404

Kolejny odcinek zacznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie...

 

Podobne przepisy

Cebula z piekarnika

Wpuść chłopa do kuchni to cebulę przypali!

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Chleb z garnka

Na mące orkiszowej!

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Wróć do listy przepisów