Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tarta z budyniem i owocami le¶nymi

Opis przygotowania

Herbatniki rozdrobnić, dodać roztopione masło z miodem. Przełożyć na dno formy do tarty (lub tortownicy o ¶rednicy 27-28 cm). Schłodzić w lodówce.

Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym i osłodzić do smaku. Do zimnego mleka dodać m±kę i żółtka, roztrzepać i wlać na gor±ce mleko. Zagotować mieszaj±c.

Do gotowego budyniu dodać masło. Mieszać, aż się rozpu¶ci. Przestudzić. Wyłożyć na spód i udekorować owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 395
Ewa gotuje - odc. nr 395

W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...

 

Podobne przepisy

Kruche ciasteczka

M±kę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...

Ciasteczka słoneczka

M±kę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i ¶mietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...

Tarta z gruszkami

M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Szarlotka z kruszonk±

Z talarkami jabłek...

Wróć do listy przepisów