/ Przepisy / Rukola z pstrągiem

Opis przygotowania

Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę lub drobno posiekaną miętę. Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.

Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga. Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 362
Ewa gotuje - odc. nr 362

Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...

 

Podobne przepisy

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Wróć do listy przepisów