Li¶cie jarmużu umyć, osuszyć i ods±czyć z nadmiaru wody. Przełożyć do robota, wlać olej oraz sok z cytryny i zblendować.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier. Posolić i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbielej±, wsypać m±kę i proszek do pieczenia. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Dodać jarmuż i wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (do 2/3 wysoko¶ci).
Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem (cukier utrzeć z sokiem z cytryny, zabarwić kurkum±).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia grillować i imprezować na ¶wieżym powietrzu. Z tego powodu...
Składniki posiekać nożem. Zagnie¶ć ciasto, zawin±ć w folię i włożyć do lodówki na co ...
Dużo czekolady i kajmaku...
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać m±kę z proszkiem, cukrem ...