Liście jarmużu umyć, osuszyć i odsączyć z nadmiaru wody. Przełożyć do robota, wlać olej oraz sok z cytryny i zblendować.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier. Posolić i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbieleją, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Dodać jarmuż i wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (do 2/3 wysokości).
Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem (cukier utrzeć z sokiem z cytryny, zabarwić kurkumą).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia grillować i imprezować na świeżym powietrzu. Z tego powodu...
Z kremem waniliowym!
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...