/ Przepisy / Curry z indyka

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Dodać posiekany czosnek i pastę curry. Smażyć przez chwilę. Wlać mleczko kokosowe. Zagotować. Dorzucić pokrojony imbir i papryczkę oraz liście kaffiru. Wlać sos sojowy. Wymieszać. Przykryć i dusić tak długo, aż mięso zmięknie.

Pod koniec dorzucić pokrojone w kostkę plastry ananasa. Zdjąć z kuchenki, wrzucić posiekaną kolendrę.

Podawać z ryżem oraz surówką z kapusty kiszonej i marchewki (kapusta, marchewka, sól, pieprz, oliwa).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 287
Ewa gotuje - odc. nr 287

Ponieważ sezon dyniowy w pełni, dyni nie może zabraknąć w „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Wieprzowina z kapustą w cieście francuskim

Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...

Rolada z indyka z cielęciną i musem jabłkowo-chrzanowym

Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...

Glazurowane skrzydełka z rusztu

Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...

Kaczka w sosie winnym

Kacze piersi naciąć od strony skóry - tak, by powstała ukośna, centymetrowa kratka. N ...

Wróć do listy przepisów