/ Przepisy / Frytki z pietruszki

Opis przygotowania

Pietruszkę umyć, obrać i wysuszyć. Pokroić w długie słupki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posolić. Skropić oliwą. Dorzucić trochę igiełek rozmarynu. Wymieszać.

Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 270
Ewa gotuje - odc. nr 270

Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...

 

Podobne przepisy

Udka kurczaka w curry

Z rusztu na ostro!

Vitello tonato

Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...

Pierogi z owocami

Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Łosoś teriyaki

Rybę dokładnie umyć. Ułożyć w zamykanym pojemniku...

Wróć do listy przepisów