Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Zagnieść, rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyciąć ciasteczka, w połowie ciastek wyciąć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.
Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfiturą lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinanką”.
Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje coś specjalnie na rodzinne przyjęcie....
Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Z owocami!