
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesian± m±kę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Zagnie¶ć, rozwałkować na grubo¶ć 2-3 mm, wyci±ć ciasteczka, w połowie ciastek wyci±ć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.
Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfitur± lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinank±”.
Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje co¶ specjalnie na rodzinne przyjęcie....
M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. P ...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać m±kę przes ...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesian± m±kę kukurydzian± z proszkiem ...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyci¶nięte połówki, przecięt± wzdłuż n ...