/ Przepisy / Krem z cukinii z bryndzą

Opis przygotowania

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę (nie trzeba obierać ze skórki). Ziemniaka obrać, pokroić w kostkę, cebulę również obrać i pokroić.

W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć ziemniaka. Dodać cebulę. Gdy się zeszkli, dorzucić cukinie. Wszystko razem smażyć jeszcze przez chwilę.

Następnie zalać domowym wywarem jarzynowym – tak, by płyn zakrył warzywa w garnku (wywar powinien być ciepły). Przykryć i zagotować.

Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić bryndzę – tyle, by zagęściła zupę. Zmiksować.

Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu udekorować listkami mięty. Można dorzucić nieco bryndzy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 221
Ewa gotuje - odc. nr 221

„Bohaterką” kolejnego odcinka „Ewa gotuje” będzie...

 

Podobne przepisy

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Flaczki z kalmarów

Przysmak z Kołobrzegu;-)

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Wróć do listy przepisów