Cebule obrać i niezbyt drobno posiekać. Wrzucić do miski, oprószyć mąką i wymieszać. Przesypać na sitko i strzepnąć nadmiar mąki.
W rondelku lub na głębokiej patelni mocno rozgrzać olej i partiami usmażyć cebulę na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Wyjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przełożyć do miseczki, posolić i wymieszać.
W szczelnie zamykanym pojemniku prażoną cebulę można przechowywać nawet przez kilka tygodni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...
Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...
Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...