
Mięso naciąć z dwóch stron i rozłożyć – tak, by uzyskać możliwie jak największy płat. Przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem (kotlet powinien być bardzo cienki). Oprószyć solą i pieprzem – z obu stron.
Obtoczyć mąką, zanurzyć w mleku roztrzepanym z jajkiem, następnie oprószyć bułką tartą (nadmiar strzepać). Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Podawać z gałązką koperku i cząstką cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też...
Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...
Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...