Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z kaszą jaglaną

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. Pozostałe warzywa obrać i pokroić w paseczki. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulę i czosnek. Gdy się zrumienią, dodać resztę warzyw korzennych i podsmażać przez chwilę. Następnie przełożyć do garnka z ciepłym wywarem i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Dodać kapustę i kaszę jaglaną. Gotować przez około 15 minut. Doprawić do smaku. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 213
Ewa gotuje - odc. nr 213

Tym razem Ewa ugotuje zupę z kaszą i kapustą pekińską, zrobi też papryki...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Ćwikła z chrzanem

Buraczki na ostro!

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Wróć do listy przepisów