Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka z pora

Opis przygotowania

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki, przełożyć na sito i sparzyć wrzątkiem. Wymieszać z jabłkiem startym na tarce jarzynowej, połączyć z majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 210
Ewa gotuje - odc. nr 210

W tym odcinku Ewa podpowie, jak zrobić doskonałą zupę z… Jasia. Na...

 

Podobne przepisy

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Wróć do listy przepisów