Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao. Dorzucić zimne masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołek, wybić żółtka. Połączyć nożem, wyrobić. Uformować wałek, włożyć do woreczka, schłodzić w lodówce.
Ciasto nałożyć do silikonowych foremek, odrywając kawałek po kawałku. Upiec w piekarniku - 170 st. C, 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka można dowolnie dekorować lub sklejać ze sobą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. P ...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...
Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...