Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Wymieszać z pastą sezamową, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sokiem z cytryny i jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować miętą. Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, ogórkiem itp.).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Do chleba;-)
Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...