/ Przepisy / Kapusta z koperkiem

Opis przygotowania

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą (2-3 łyżki) i poddusić.

Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić płynem z gotowania kapusty, wlać do garnka. Wymieszać.

Zabielić śmietaną, zahartowaną odrobiną wrzątku. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny, wrzucić drobno posiekany koperek.

Wymieszać i podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 194
Ewa gotuje - odc. nr 194

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz pokaże, jak w domowych warunkach...

 

Podobne przepisy

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Miska szczęścia z ryżem

W wersji wegańskiej;-)

Wróć do listy przepisów