Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić do wystudzenia. Następnie dodać jajka i mąkę. Wymieszać.
Aluminiowe foremki lub ceramiczne kokilki wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać masę czekoladową (do 2/3 wysokości) i włożyć do zamrażarki na 2 godziny.
Po tym czasie piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Podawać z malinami oraz lodami waniliowymi lub miętowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Risotto z gruszkami i gorgonzolą, torciki czekoladowe” Po...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...
Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)
Można je podpiec na ruszcie.. A co!