Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę minut. Jak puści sok, dokładnie odcisnąć.
Do jogurtu (najlepszy jest oryginalny grecki, a taki można już w Polsce dostać) wycisnąć ząbek czosnku, dodać odciśniętego ogórka, ocet winny i doprawić solą oraz pieprzem.
Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewką i papryką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...
Na śniadanie lub szybki lunch!
Warstwowa, z majonezem!