
Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę minut. Jak pu¶ci sok, dokładnie odcisn±ć.
Do jogurtu (najlepszy jest oryginalny grecki, a taki można już w Polsce dostać) wycisn±ć z±bek czosnku, dodać odci¶niętego ogórka, ocet winny i doprawić sol± oraz pieprzem.
Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewk± i papryk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...
Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać m±kę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...
Domowe!
Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...