Do miski poszarpać sałatę lodową, pokroić i dorzucić pomidor, na wierzchu ułożyć plastry czerwonej cebuli.
Do małego słoiczka przecisnąć ząbek czosnku, dodać musztardę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, na końcu dolać oliwę. Słoiczek zakręcić, gotowym sosem polać sałatę tuż przed podaniem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...
Na syropie klonowym;-)
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...
Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wy ...