Do miski poszarpać sałatę lodową, pokroić i dorzucić pomidor, na wierzchu ułożyć plastry czerwonej cebuli.
Do małego słoiczka przecisnąć ząbek czosnku, dodać musztardę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, na końcu dolać oliwę. Słoiczek zakręcić, gotowym sosem polać sałatę tuż przed podaniem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...
Przygotować owoce. Kiwi, jabłko, gruszkę i brzoskwinie pokroić w kostkę, banany w pół ...
Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...