Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pucharki z musem brzoskwiniowym

Opis przygotowania

Galaretki rozpuścić w 1  1/2  szklanki gorącej wody, lekko przestudzić. Brzoskwinie wraz z zalewą przełożyć do miksera, dodać galaretkę i zmiksować. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa stężała i miała konsystencję gęstej śmietany.

Na spód pucharków nałożyć kawałki ananasa i warstwę musu brzoskwiniowego, na nią śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i kruszonkę z ciasteczek oraz mocno schłodzonej czekolady (składniki należy drobno zmiksować), następnie ponownie warstwę musu brzoskwiniowego. Udekorować bitą śmietaną, kruszonką i miętą. Wstawić do lodówki - podawać mocno schłodzone.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 187
Ewa gotuje - odc. nr 187

Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...

 

Podobne przepisy

Panna cotta z galaretką z espresso

A do tego sos krówkowy!

Ciasto "styropian"

Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem ...

Pączki z ziemniaków

Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisnąć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...

Ciasto z suszonymi śliwkami

Na kruchym spodzie...

Wróć do listy przepisów