Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z ziemniaków

Opis przygotowania

Warzywa obrać, dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przesmażyć na odrobinie oliwy lub masła. Wywar doprowadzić do wrzenia, wrzucić warzywa, domową mieszankę przypraw (lub kostkę rosołową) i gotować pod przykryciem do miękkości. Zmiksować lub przetrzeć przez sitko. Przyprawić solą i pieprzem. Na talerzu zabielić jogurtem naturalnym. Udekorować natką pietruszki i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 134
Ewa gotuje - odc. nr 134

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” inspirowany będzie kuchnią dawnej...

 

Podobne przepisy

Chłodnik ogórkowy

Z jajem przepiórczym i wędzonym łososiem!

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Żurek na pieczonej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc!

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Wróć do listy przepisów